يعنى ايه غذاء امن!

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اصبحت فكرة الامن الغذائى من اهم الافاكار التى تسيطر على

عالم الضيافة .. وكيفية تطبيق نظام ال HACCP

ان شاء الله تعالى شوف اقوم بشرح كيفية تطبيق بعض المعايير التى يجب توفيرها داخل المطبخ فى المنشئات السياحية والتى ننصح بان يكون الضيف الذى يذهب الى اى مكان سياحى على علم بها

ليضمن ان هذا المكان يوفر الحد الادنى من النظافة لطعام امن

فا اتمنى ان ينال الموضوع اعجابكم وسوف اقوم بنشره فى فقرات صغيرة حتى يسهل تعلمه وهضمه

البداية مع

سؤال هام جدا

ما هى العوامل التى تؤثر على نمو البكتريا

هنختصرها فى كلمة

FATTOM

Food acidity time temperature oxygen moisture

ودول بقى ايه

دى مجموعة عوامل لو قدرنا نتحكم فيها هنقدر نقلل ونعكنن على نمو البكتريا

بالعربي

غذاء .. حموضة ... وقت .... درجة حرارة .... اوكسجين ... رطوبة

وهتتكلم بقى عن الغذاء

الغذاء هو العائل المثالى والناسب لنمو البكتريا .. بس ايه الجديد بقى يا عم احمد فى اللى انت بتقوله دا
هقولك البروتينات يا شباب بتتكون من حاجة اسمها الاحماض الامينية .. وهى عبارة عن 20 حمض امينى
وفى 10 احماض اساسية لا يمكن تعويضها .. يعنى مش بتتواجد الا فى البروتين الحيوانى

اللحوم والفراخ والاسماك عشان كدا بنلاقى ان النوع دا هو اكتر انواع الغذاء اللى بتفسد بسرعة

هنكلم ان شاء الله كمان شوية

0 اكـــــــــــــــــتب رايـــــــك:

Copyright © 2008 - AhMeD RaDy - is proudly powered by Blogger
Blogger Template