بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اصبحت فكرة الامن الغذائى من اهم الافاكار التى تسيطر على
عالم الضيافة .. وكيفية تطبيق نظام ال HACCP
ان شاء الله تعالى شوف اقوم بشرح كيفية تطبيق بعض المعايير التى يجب توفيرها داخل المطبخ فى المنشئات السياحية والتى ننصح بان يكون الضيف الذى يذهب الى اى مكان سياحى على علم بها
ليضمن ان هذا المكان يوفر الحد الادنى من النظافة لطعام امن
فا اتمنى ان ينال الموضوع اعجابكم وسوف اقوم بنشره فى فقرات صغيرة حتى يسهل تعلمه وهضمه
البداية مع
سؤال هام جدا
ما هى العوامل التى تؤثر على نمو البكتريا
هنختصرها فى كلمة
FATTOM
Food acidity time temperature oxygen moisture
ودول بقى ايه
دى مجموعة عوامل لو قدرنا نتحكم فيها هنقدر نقلل ونعكنن على نمو البكتريا
بالعربي
غذاء .. حموضة ... وقت .... درجة حرارة .... اوكسجين ... رطوبة
وهتتكلم بقى عن الغذاء
الغذاء هو العائل المثالى والناسب لنمو البكتريا .. بس ايه الجديد بقى يا عم احمد فى اللى انت بتقوله دا
هقولك البروتينات يا شباب بتتكون من حاجة اسمها الاحماض الامينية .. وهى عبارة عن 20 حمض امينى
وفى 10 احماض اساسية لا يمكن تعويضها .. يعنى مش بتتواجد الا فى البروتين الحيوانى
اللحوم والفراخ والاسماك عشان كدا بنلاقى ان النوع دا هو اكتر انواع الغذاء اللى بتفسد بسرعة
هنكلم ان شاء الله كمان شوية
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اصبحت فكرة الامن الغذائى من اهم الافاكار التى تسيطر على
عالم الضيافة .. وكيفية تطبيق نظام ال HACCP
ان شاء الله تعالى شوف اقوم بشرح كيفية تطبيق بعض المعايير التى يجب توفيرها داخل المطبخ فى المنشئات السياحية والتى ننصح بان يكون الضيف الذى يذهب الى اى مكان سياحى على علم بها
ليضمن ان هذا المكان يوفر الحد الادنى من النظافة لطعام امن
فا اتمنى ان ينال الموضوع اعجابكم وسوف اقوم بنشره فى فقرات صغيرة حتى يسهل تعلمه وهضمه
البداية مع
سؤال هام جدا
ما هى العوامل التى تؤثر على نمو البكتريا
هنختصرها فى كلمة
FATTOM
Food acidity time temperature oxygen moisture
ودول بقى ايه
دى مجموعة عوامل لو قدرنا نتحكم فيها هنقدر نقلل ونعكنن على نمو البكتريا
بالعربي
غذاء .. حموضة ... وقت .... درجة حرارة .... اوكسجين ... رطوبة
وهتتكلم بقى عن الغذاء
الغذاء هو العائل المثالى والناسب لنمو البكتريا .. بس ايه الجديد بقى يا عم احمد فى اللى انت بتقوله دا
هقولك البروتينات يا شباب بتتكون من حاجة اسمها الاحماض الامينية .. وهى عبارة عن 20 حمض امينى
وفى 10 احماض اساسية لا يمكن تعويضها .. يعنى مش بتتواجد الا فى البروتين الحيوانى
اللحوم والفراخ والاسماك عشان كدا بنلاقى ان النوع دا هو اكتر انواع الغذاء اللى بتفسد بسرعة
هنكلم ان شاء الله كمان شوية
0 اكـــــــــــــــــتب رايـــــــك:
إرسال تعليق